30 Nisan 2020 Perşembe

Hama ' nın altın pul mührü


Fotoğraf açıklaması yok.

Hama ' nın altın pul mührü

Kraliçenin Mezarlarından bir pul mührü
Nimrud Neo-Asur rolüne katılıyor
Kraliçe.
Hama ' nın altın pul mührü, adı ve ünvanı ile kenarda yazılıdır.
Uzun bir elbise giyen bir kraliçenin ve sırtında bir kurdele sürdüğünü gösteriyor. İki elimle kaldırıldı
Bir aslanın üstüne konulmuş ve yıldız çivili tahta oturan tanrıça Ishtar ' a yaklaşıyor. Tanrıça ' nın arkasında akrep var.

29 Nisan 2020 Çarşamba

Son Asur hükümdarı Kral Assurbanipal son derece eğitimli olarak kabul edildi. Saltanatı sırasında, Antik Doğu 'nun en önemli kütüphanesi olan Ninova' deki kütüphane inşa edildi. Orada tek başına 28,000 tablet ve parça bulundu.

Fotoğraf açıklaması yok.


Son Asur hükümdarı Kral Assurbanipal son derece eğitimli olarak kabul edildi. Saltanatı sırasında, Antik Doğu 'nun en önemli kütüphanesi olan Ninova' deki kütüphane inşa edildi. Orada tek başına 28,000 tablet ve parça bulundu.
Kral a nepal shuri ' nin son hükümdarı, çok eğitimli. Saltanatı sırasında, antik doğudaki en önemli kütüphanesi olan Ninova Kütüphanesi inşa edildi. Yaklaşık 28000 tablo bulundu ve içinde kesildi. https://en.qantara.de/content/treasures-of-the-ancient-middle-east-deciphering-the-first-written-language

Samarra çömlek Samarra uygarlığı (MÖ 6000-5500), Mezopotamya ' nın oluşumuna büyük katkı sağlayan modern taş devrinin medeniyetleri arasında ikincisi oldu.


Fotoğraf açıklaması yok.

Fotoğraf açıklaması yok.

Fotoğraf açıklaması yok.

Fotoğraf açıklaması yok.

Samarra çömlek
Samarra uygarlığı (MÖ 6000-5500), Mezopotamya ' nın oluşumuna büyük katkı sağlayan modern taş devrinin medeniyetleri arasında ikincisi oldu.
Samarra ' da çömlekçilik çizimleri dinamik bir şekilde tasarlandı, dans eden kızlar, keçi, geyik, akrep ve daha birçok hayvanı tasvanı tasvir ederek Kadın heykelleri de yapılmış, yüz boyama veya dövme izleri ile süslenmiş ve zarif bir bitiş ile taçlandırıldı.
Yavaş tekerlek kullanılarak yapıldı
Bu durum, bazı bireylerin artan üretkenlik sayesinde alanlarda günlük çalışmayı boşaltmak için çoktan zaman kazandığını gösteriyor.

27 Nisan 2020 Pazartesi

8 Nisan 2020 Çarşamba

Sümerlerde Din


Fotoğraf açıklaması yok.



Sümerlerde Din
Sümerler, Dini inanışları bakımından oldukça mistik ve fantastik inançlara sahiplerdi. Sümerlerde Din, çok tanrılı bir inanış biçimi şeklinde tezahür etmiştir. Sümerlere göre her nesnenin bir tanrısı vardı. Bu tanrılar, İnsan görünümünde ancak insanüstü güçlere sahip, ölümsüz varlıklardı. Tüm İnsanlar bu tanrılara hizmet etmeleri için yaratılmıştı. Bu tanrılar İnsanlara ne istediklerini söylemezler ancak İnsanlar onlara ne istediklerini sorabilir ve cevap alabilirlerdi. İnsanların tanrılarla iletişimi ve irtibatı Ziggurat adı verilen tapınaklar aracılığıyla sağlıyorlardı. Ziggurat’lar, tanrıyla iletişim kurabilen insanlar olan Rahiplerce idare edilirdi. Rahipler tanrılara istediklerini sorar, onlara kurbanlar adar ve kendilerine azap etmemesi için yalvarırlardı. Rahipler, Sümer Kralları tarafından görevlendirilmekteydi. Zira Sümer Kralları da en yüksek derecedeki Rahiplerden oluşurdu ve yarı tanrı durumundaydılar. İlahi misyonları ile insanları yönetmektir. Bu inanış biçimine göre Tanrılara hizmet eden insanlar, Kutsal Krallarının emirlerini yerine getirerek tanrılar adına çalışıyor, Kutsal Kral’ın yaptırdığı ve vazifelendirdiği Rahipleri tayin ettiği Ziggurat’lar vasıtasıyla tanrılara ibadet ediyor, onlara kurbanlar adıyor ve onlarla iletişim kuruyordu.
Ziggurat’lar, o günün şartlarında mümkün olabildiğince yüksek inşa ediliyorlardı. Zira tanrıların en güçlüsü, ulu tanrı olan Gök Tanrısı’na yakın olmak için olabildiğince yükseğe çıkmak gerekiyordu. Ziggurat’lar en az üç katlı bir yapıya sahipti ve sadece tapınak olarak kullanılmıyordu. En alt katı erzak ve ihtiyaç deposu, orta katları okul ve tapınak, en üst katı ise rasathane olarak kullanılmaktaydı. Sümerlerde inanılan tanrıların isimleri, günümüze kadar gerçekleştirilmiş olan araştırmalarla tespit edilebildiği kadarıyla şu şekildedir ;
Anu, ilk tanrı, baş tanrı ve gök tanrısı.
Ki, ilk tanrının dişisi ve yer tanrısı.
Enlil, hava tanrısı ve sonraki diğer tüm tanrıların babası.
Enki, bilgelik tanrısı.
Ninmah, ulu hanım ve ana tanrıça.
Nanna, ay tanrısı.
Utu, güneş tanrısı ve Nanna’nın oğlu.
Ecem, tanrıların kraliçesi.
İnanna, aşk ve bereket tanrısı.
Aşnan, tahıl tanrısı.
Lahar, sığır tanrısı.
(Belirtilen ünvanlar Sümerce tabletlerde belirtilen orijinal isimlerdir. Bu isimler, Assur ve Babil dönemlerinde farklı isimlerle anılmışlardır.)

7 Nisan 2020 Salı

Sumer Uygarlığı ( Kraliyet Listesi ) Lagaş kenti yöneticilerinin listesi ;


Fotoğraf açıklaması yok.


Sumer Uygarlığı ( Kraliyet Listesi )
Lagaş kenti yöneticilerinin listesi ;
Enhengal (MÖ 2550)
Lugal-Sha-Gen-Sur (Lugal-Suggur), yüksek rahip ya da patesi (c. 2510)
Ur-Nina (Ur-nanshe), kral (c. 2480)
Akurgal (c. 2450)
Eannatum, kral (c. 2445) ilk imparatorluğu kurmuştur
En-anna-tum I (Inannatum I, yüksek rahip (c. 2440)
Entemena, kral (c. 2400)
Inannatum II. (c. 2390)
Enitarzi (c. 2385)
Lugalanda (2384;2378)
Urukagina, kral (2378;2371)

Lagaş’ın ikinci hanedanlığı
Ki-Ku-Id ( 2260)
Engilsa ( 2250)
Ur-A ( 2230)
Lugalushumgal ( 2200)
Puzur-Mama
Ur-Utu
Ur-Mama
Lu-Baba
Lugula
Kaku
Urbaba (2164-2144).
Gudea (2144-2124)
Urningirsu (2124-2119)
Pirigme (2119-2117)
Ur-GAR (2117-2113)
Nammahani (2113-2110)

5 Nisan 2020 Pazar

“Cennet Yoktu, Lugo Onu Kurdu. Dünya Yoktu, Lugo Onu Kurdu. Güneş Yoktu, Lugo Kurdu. Ay Yoktu, Lugo Kurdu. Ebla Tabletleri

Görüntünün olası içeriği: yiyecek

“Cennet Yoktu, Lugo Onu Kurdu. Dünya Yoktu, Lugo Onu Kurdu.
Güneş Yoktu, Lugo Kurdu.
Ay Yoktu, Lugo Kurdu.
Ebla Tabletleri
Ebla Dilinde Lugo'nun Anlamı
Büyük Olan,Yüce Olan


Ebla tabletleri Suriye sınırları içerisinde yer alan antik kent Ebla'da 1800 tam kil tablet, 4700 parça ve binlerce küçük parçadan oluşan bir saray arşivi koleksiyonudur. Tabletler İtalyan arkeolog Paolo Matthiae ve onun ekibi tarafından 1974-75 yılları arasında antik kent Tell Mardikh kazıları sırasında keşfedildi.

Tahıl Taşlama(Öğütme odası )

Görüntünün olası içeriği: açık hava


Tahıl Taşlama(Öğütme odası   ) 
Ebla Antik Kenti / Suriye;
Akadlar Dönemi;
M.Ö 2300-2250
Ebla, Suriye'nin, İdlip Şehrine Bağlı Antik Bir Kenttir.