25 Haziran 2020 Perşembe


Fotoğraf açıklaması yok.


Tanrı 'nın ölüm ve ölümden diriliş doktrini, eski Irak dininde önemli bir doktrin idi ve şehirde Kral (Cumhurbaşkanı' nın )Tanrısının kaderinde gerçekleştiği ritüeller arasında belirli bir dönem ölümle karşı karşıya kaldığı inancı yeni yıla kararlı, sonra tekrar ulaşıyor, bu kaderler belirlendikten sonra, bir iki günden fazla sürmedi ve bu tören her yıl Nisan ayında yapılıyordu.
Bu kısa geçiş döneminde, şehir kadersiz, başka bir deyişle insanların bilmediği, görmezden geldiği kozmik bir kaos içinde yaşıyor ve eski Mezopotamya sakinleri, şehrin başkanının tanrısının o kısa dönemde kaybolduğuna ve tehlikeyle karşı karşıya olduğuna inanıyorlardı Sıkıntı daha çok acılı bir doğum öncesi emek gibi, o çile içinde Tanrı şehrinin sakinlerini onun için en üzücü ve hevesli bir durumda bırakıyordu ve kendilerini Tanrı ' sız buluyorlar, bu karmaşa sırasında nüfusun umutları ilişkili idi Gizli bir Tanrı ile (eşi, annesi, kız kardeşi veya oğlu) onu bulma çabaları, tabii ki başarıyorlardı ve Tanrı şehrine sevinç ve mutluluk kutlamasıyla geri döndü ve kaderler kararlaştırıldı yeni yıl.

Yıllık ölümleri hakkında konuşan cuneform mesajları aldığımız tanrılar şöyledir:
Murdock: Babil Başkanı ve ölümü hakkında aldığımız mesaj bu konu hakkındaki en açık mesajdır, Murdock bu dönemde Kharshano Dağı olarak adlandırılan bir yerde bir iki günlük Babil Yeni Yıl Günü için ölüyordu yeraltı dünyasının isimlerinden biri.
Onun yokluğunda insanlar yara izlerini alır ve onu hevesle arar ve Portba ' nın başkan tanrıçası Tanrı Nabo (Sırp) tanrıçası Bailey (Sırp) de onu arar, o zaman bittikten sonra Murdock Can From Hapishanesinin kurtuluşu ve Babil ' e dönüşü ve dönüşü ve kutlamaları gerçekleşir.

Damu: Essen şehrinin tanrıçasından ve tanrı nengshida ' nın oğlu olarak görülen ve muhtemelen ağaçlarda yükselen doku tanrısı ve sakallarının altındaki yerinden, bu tanrının ölümünün metinleri açıkça görülüyor Tarih belirleyen Tanrının krizi, önceden bitmiş metinleri derin endişe ve kırılganlık gösteriyor, ta ki nehirden ikinci bir görünüşle değişene kadar Damu 'nun Essen Şehri' nin başkanı olmadığını, kola olduğunu belirtmek önemlidir Tanrı 'yı iyileştiriyor ve işte başlıyor Damu' nun neden yıllık ölüme maruz kaldığı gibi davranmak için seçildiğini aklınıza soruyor?
Essen şehrinde ana ilahi bir kadın tanrıça olması kola olması, yıllık ölüme maruz kalan tanrının erkek olması gerektiğini, bu yüzden seçildi.

3-Norta: Birçok antik kentte ibadet eden savaş ve balıkçılık tanrısı, tanrıların oğlu, nocksak ve tanrıların kardeşi Ajimi ' nin oğlu olarak söz verdi.
Antik edebiyat kenti sitesinde bir metni keşfedin konusu ölüme ve yeraltı dünyasında ailelere maruz kalmak ve metin ona unvanlarından biri olan Lil ' in adını hatırlatıyor ve arama sürecini anlatıyor o ve annesinin alarmı ve kız kardeşi Jamie onun üzerinde onu arayıp yeraltı dünyasındaki ailesinden yalvarıyorlar.

Ningersu: Lajsh şehrinin baş tanrısı, yıllık ölüm hikayesi Sümer metinlerinde bildiriliyor ve tanrılar onu arama ve kurtarmada kilit rol oynuyor.
5-Chupac: Ashnona şehrinin ana tanrısı.
Asur: Asur 'un antik başkenti Asur' un başkanı.
7-Anu: Tanrının - cennet olan tanrıların baş bileşiği ve Tanrı Oruk şehrinin başkanıydı.
8-Strand: Deir şehrinin ana tanrısı.

Bu tanrıların ölümden ve yas tutmaktan acısı ölümsüzlüğünün vetosu olarak alınamaz ama özünde anlaşılmalıdır, bu inanç, bilinmeyen kaderin doğuştan kaygısı nedeniyle genç Mezopotamya dininin gerginliğinin bir ifadesidir Hüzün Hayat kaybetmenin kaçınılmazlığı nedeniyle ve çoğu sembolik acılar nedeniyle bu konuyu içeren metinleri ciddiye alamıyoruz.

- Eski Mezopotamya Vadisi medeniyetinde ölüm sonrası doktrinler / Niall Hanoun / İkinci baskı 1986
- Mezopotamya Vadisi medeniyetinde yaşam ve ölüm (dini inançlar ve eski efsaneler hakkında araştırma). Niall Hanoun / 2018 Baskı 2018

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder