28 Kasım 2020 Cumartesi

Apsu'nun ve geniş Dünya'nın saf suları tarafından veya Siris'in oğlu olarak tasarlandı. Anzû, dönüşümlü olarak aslan başlı bir kartal olarak tasvir edilse de, Anzû ateş ve suyu soluyabilen devasa bir kuş olarak tasvir edilmiştir.

 








DZû ve Imdugud (Sümer: 𒀭𒅎𒂂 AN.IM.DUGUDMUŠEN) olarak da bilinen Anzû, birkaç Mezopotamya dininde daha az bir ilahiyat veya canavardır. Apsu'nun ve geniş Dünya'nın saf suları tarafından veya Siris'in oğlu olarak tasarlandı. Anzû, dönüşümlü olarak aslan başlı bir kartal olarak tasvir edilse de, Anzû ateş ve suyu soluyabilen devasa bir kuş olarak tasvir edilmiştir.
Sümer ve Akad mitolojisinde Anzû, ilahi bir fırtına kuşudur ve güney rüzgarının ve gök gürültüsü bulutlarının kişileştirilmesidir. Bu iblis - yarı insan ve yarı kuş - Enlil'den "Kaderler Tabletini" çaldı ve onları bir dağın tepesine sakladı. Anu, hepsi iblisten korkmalarına rağmen diğer tanrılara tableti almalarını emretti. Bir metne göre Marduk kuşu öldürdü; bir başkasında tanrı Ninurta'nın oklarıyla öldü.
Bu uçuş, Gök gürültüsü ve fırtınalar Tanrısının da bir Thunderbird olması mümkün mü ve Tanrıların Maya Pantheon'unda, Camazotz bir Batman ölüm tanrısı olan başka bir ölüm tanrısının benzer bir tasvirine sahibiz. Tüm bu varlıklarla ortak olan bir şey, Gök Gürültüsü, Ateş ve duman veya fırtınalar yapmalarıdır. Bu Tanrısal göksel varlıklar arasında bir bağlantı olması gerekir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder