9 Ekim 2020 Cuma

Zerdüştçülüğe Temel Giriş.

 


Zerdüştçülüğe Temel Giriş.

Diğer Hint-Avrupa / Aryan Birincil Tanrılar / Tanrılık ile bağlantılı olarak Tanrı Ahura Mazda hakkında sık sık konuştuğumu fark edeceksiniz. Kendisiyle aynı düzeyde ibadete değer olduğu söylenen Mithras ile aralarındaki bağlantıları da göstereceğim. Mitraizm, bazı son medya nedeniyle popüler hale geldi ve bununla birlikte Zerdüştlük yeniden gün ışığına çıktı. Tarihte Zerdüştlüğün belirli versiyonlarıyla veya belirli Vedik ideallerin Zerdüşt görüşleriyle sorunlarım olabilir ... Bunu çok geçerli bir Hint-Avrupa yolu olarak görüyorum. Zerdüştlüğün ne olduğu merak edilebilir, bu yüzden aşağıda bazı bilgileri ilişkilendirdim.
Burada, "Zerdüştlük - Dünyanın En Eski Tektanrıcı Dini" adlı Hint-Avrupa Zerdüştlük inancını tanıtan düzgün bir video var.
"En Eski Tek Tanrılı Din" Tam olarak doğru değil ama bu başlık yayılmaya devam ediyor.
Bu hatadan başka, bunun geri kalanı oldukça bilgilendirici.
Onaylamıyorum

Videoda Friedrich Wilhelm Nietzsche'nin oldukça iyi bir okuma olan "Ayrıca Zerdüşt'ü de Sprach Zerdüşt" kitabından bahsediyorlar. Bunun için de buraya bir okuma bağladım.
İşte Ahura Mazda ile ilgili Wikipedia makalesi.
İşte Zerdüşt hakkındaki Wikipedia makalesi.
Stephen Flowers PH.D'de bu konularla ilgili bazı ilginç kitaplar da var.
Orijinal Sihir: Pers Magi'nin Ritüelleri ve Başlangıçları
Kendi kitabım biraz Zerdüştlük ve diğer Hint-Avrupa inançlarıyla olan bağlantılarını kapsıyor.
Son olarak, Fars dini, İskit dini ve Zerdüştlük hakkında yazdığım diğer makaleler için Blog'umu Facebook'ta (yakında kendi web sitemde de olacak) arayabilirsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder