10 Aralık 2019 Salı

Efsanevi Panchamukhi Hanuman'ın Kökeni

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, iç mekan

Panchamukhi Hanuman:
Efsanevi Panchamukhi Hanuman'ın Kökeni

Ravana oğlu Indrajit öldürüldükten sonra, Ravana yardım kardeşi Ahiravana çağırır.

Ahiravana, birkaç başarısız girişim yapma sonra Vibhishana halini alır ve Hanuman içeri girmesine izin verir. Ahiravana hızla girer ve Rama ve Lakshmana uzakta uyku sürer.

Hanuman bunu fark eder. Hanuman Patala ve karşılaşmalar Ahiravan girer. Ahiravan güçlü bir ordusu var ve Hanuman Tamamen Ahiravan yenmenin tek yolu Aynı Anda BEŞ farklı yönlerde bulunan BEŞ farklı Mum, tüm dışarı üfleyerek olduğunu Chandrasena tarafından anlatılıyor. Bunu gerçekleştirmek için Hanuman Beş farklı yangın Lambaları dışarı onun beş başlı formu ve darbeler Panchamukhi Hanuman'ın şeklini aldı ve böylece Ahiravan öldürür.

Onların yönleri ile Panchamukhi Hanuman'ın beş yüzleri
◆ Sri Hanuman - (Doğu'ya bakan)
Bu yüzün önemi bu yüz günahın bütün lekeleri kaldırır ve zihin saflığı bahşeder olduğunu.

◆ Narsimha - (Güney Facing)
Bu yüzün önemi kaldırır düşman ve kazandıran zafer korku bu yüzüdür. Narasimha onun kötü babası Hiranyakashipu'yu onun dindar Prahlad korumak için formu aldı Lord Vishnu, Aslanı-Man avatar olduğunu.

◆ Garuda - (West kaplama)
Bu yüzün önemi uzakta bu yüz sürücüler kötü büyüler, kara büyü etkiler, olumsuz ruhları ve kişinin vücudunda tüm zehirli etkileri ortadan kaldırır. Garuda Rab Vishnu en vehcile, bu kuş ölüm ve ötelerin sırlarını bilir. Garuda Purana bu bilgiye dayalı bir Hindu metindir.

◆ Varaha - (North Facing)
Bu yüzün önemi gezegenlerin kötü etkilerden kaynaklanan sorunlar kapalı bu yüz koğuşları ve tüm sekiz çeşit refah (Ashta Aishwarya) bahşeder. Varaha başka Rab Vishnu avatar, o bu formu ve kara kadar kazdık aldı olduğunu.

◆ Hayagriva - (yukarı bakacak şekilde)
Bu yüzün önemi bu yüz kazandıran bilgi & zaferdir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder