5 Aralık 2019 Perşembe

İran'da ortaya çıkarıldı Asur silindir mühürler



İran'da ortaya çıkarıldı Asur silindir mühürler

TAHRAN - Üst düzey bir İranlı arkeolog kez antik Ortadoğu'nun büyük imparatorlukların birinin merkezi haline geldi Asur, kuzey Mezopotamya'nın krallığına ait silindir mühürler, onlarca bildirilmiş keşif vardır.

Keşif Tepe Sagzabad erken 1070'lerde, vermiştir eserler ve Erken Demir Çağı'na tarihlenen diğer kalıntıların beri çeşitli arkeolojik mevsimlerde kazılmış orta kuzey İran, Kazvin ovada yer alan bir bölgede bir prehistorik mezarlığında yapıldı.

Yerel ve eyalet Asur dairelere ait inanılan 35 silindir mühürler keşfine yol açtı alanda yeni keşfedilen Demir Çağı mezarlığında, en kazısı kazı projesinin lideri Mostafa Dehpahlavan, IRNA Pazar günkü haberine söyledi.

fiziksel antropoloji, genetik, antik zooloji ve nadir gömme geleneklerinin küreler üzerine araştırma dayanarak, İran platosunun batı kenarında, arkeolog uzak alanları ile yaşayanların, kültürel, siyasi ve ekonomik etkileşimler öngördüğü bol kanıt elde açıkladı.

“Hiçbir ayrım yapmaksızın tüm mezarlarda, bu tür keçi, olgunlaşmamış koyun, inek, deve ve at gibi hayvanların kalıntıları hangi noktaları insan cesedi yanında hayvanların cenazesine, bulundu.”

Diğer amaçları, aynı zamanda, silindir conta, metal süs eşyaları, toprak ve taş kaplara Demir çağından tarih gibi mezarda bulundu, Dehpahlavan ilave edildi.

Asur, Encyclopedia Britannica göre, MÖ 2. binyıl en sırasında sonradan Mitanni krallığının bir Babil bağımlılık ve oldu. Suriye'nin kuzeyinde bazen 14. yüzyıl M.Ö. bağımsız bir devlet olarak ortaya çıkmış ve daha sonraki dönemde bu Mezopotamya, Ermenistan önemli bir güç haline geldi ve.

durum son olarak 612-609 M.Ö. Chaldean-ortanca koalisyonu ile yok edildi. Ninova, Aşur ve Nemrut arkeolojik siteler tarafından gösterildiği gibi ünlü onların zulüm ve mücadele yiğitliği için, Asurlular, aynı zamanda anıtsal inşaatçılardı.

AFM / MG

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder